SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Placering av givare till termometer Svar till: Placering av givare till termometer

#37242
Niklas
Deltagare

Nu är mätare på plats. Satte givaren på insidan av grillen, frågan är om detta är den bästa plats att ha den på? Tror ni motorvärmen letar sig fram. Den skall ju även sitta torrt vilket jag tror den gör här varjefall. Baksidan av grillen är formad med ett litet tak och vägg som givaren har runt sig:
http://217.215.51.104/aliendice/images/dump/placering.jpg

Hålet där man drog genom kabeln var väldigt svårt att komma åt. Jag vet inte om alla har exakt samma konstruktion i sina bilar men jag vill minnas att jag sett åtminstonde en Impreza med mycket mer utrymme vid “???” (se bild). Vad är “???” för något? Fick nätt o jämnt ner handen mellan denna svarta runda “plastlåda” och ICn för att fiska upp kabeln med fingrarna.
http://217.215.51.104/aliendice/images/dump/blackbox.jpg

Satte inte tillbaka plastpluggen vid pedalerna efter att jag dragit fram kablarna. Blev lite mer sus från motorn nu när den börjar ladda. Nästan så man funderade på att låta pluggen vara av…men bara nästan. 😀

En sista fråga: Vad fäster man kablar med i bilen? Tänkte göra det så simpelt att använda eltejp (svart tejp) och försöka dra kablar i skarvar mellan plastytor. Dölja och samtidigt fästa. Är detta bäst eller finns det ett ännu bättre sätt?

Regionsansvarig: Göteborg