Vad vi gör

Förarträning – SSC arrangerar ett par stycken omtyckta och välbesökta träffar varje år. Utöver bankörning arrangeras konbanekörningar, isbanor och go-cart tävlingar. Ett annat mycket populärt arrangemang är de återkommande körningarna på Emmaboda Superstage där många fina tider satts genom åren av klubbmedlemmarna. Ett utmärkt tillfälle att testa både bilens och sin egen förmåga under säkra förhållanden!

Motorsport – För många ÄR Subaru rally! Subaruintresset föddes i många eldsjälar inom klubben genom just Subarus deltagande i VM-rallyt. Det saknas verkligen inte rallyentusiaster inom klubben! Både Svenska och Finska VM-rallyn besöks fortfarande varje år av många av våra medlemmar. Nu tävlar inte Subaru längre med något fabriksstall i WRC men är med i två andra motorsport tävlingar nämligen i Super GT-serien och Nürburgring 24-timmars. En dröm vore att se ett svenskt rally-ess i en WRC Subaru… tills vidare väntar vi in att Subaru åter skall börja köra i WRC!

Företagsbesök – Klubben anordnar ibland studiebesök hos motorsportrelaterade företag och bil-museum. Företagsnamn som Öhlins, Ferrari Center, Sellholms och NDI känner väl de flesta motorsportintresserade igen. Flera företag erbjuder även rabatter på delar och arbete till medlemmar. Klubben har även goda kontakter med ett flertal eventföretag med inriktning på motorsport som exempelvis S.A.D och Car Events vilka brukar anlitas i samband med större klubbträffar, senast i samband med klubbens 10-års jubileum.

Klubbens historia

Swedish Subaru Club började som Svenska Subaru Imprezaklubben och under November 1999 registrerade Mikael Abrahamsson och Maciej Karpinski www.impreza.nu. Vårt mest använda forum för att utbyta erfarenheter skapades även då.

Den sidan är numera historia men lade grunden för Swedish Subaru Club. Snabbt tillkom nya medlemmar till listan och redan i februari år 2000 stod fem nya Imprezor samlade på parkeringen utanför Solvalla i Stockholm. Detta är den första Imprezaträffen i Sverige vi känner till. Åtminstone med den då nya modellen 99-00. Efter den första träffen hittade allt fler till mailinglistan och den första riktigt stora träffen blev under våren på Stockholms Bilsalong 2000. Det var runt 15 bilar som hittat dit och stod tillsammans på parkeringen. Detta var lite uppseendeväckande för det var faktiskt förhållandevis få ägare av den då nya modellen.

Vi blev inbjudna att delta på en Japan-träff i maj 2000. På denna banträff hölls även det första årsmötet för klubben och Svenska Impreza Klubben bildades officiellt. Sedan dess har allt bara snurrat på och klubben har nu återkommande månadsträffar i flera delar av landet. I juni 2005 hölls ett femårsjubileum hos S.A.D. i Västerås med över 70 st Subaru Impreza-bilar och förare som deltagare. I juli 2010 hölls 10-årsjubileum på Malmby Fairground utanför Strängnäs, återigen en träff arrangerad av S.A.D.. På årsmötet under detta 10-årsjubileum röstade medlemmarna igenom ett antal ändringar i våra stadgar för att öppna upp klubben för alla som kör eller brukar en Subaru oavsett modell. Swedish Subaru Club bildades.

 • Styrelsen
  styrelsen@subaruclub.se
  • Medlemsansvarig
   Erik Avviden
   Epost: erik.aaviden@subaruclub.se Åker med: Impreza STI 2015
   • Medlemsansvarig
    Tobias Selin
    • Suppleant
     Jan-Erik Sjödin
  • Vice Ordförande
   Felix B Kuurne

   Epost:  felix.kuurne@subaruclub.se

   Åker med: Impreza (Wrx kombi + GT GC8)

   • Kassör, Valberedningen
    Sara Winsa

    Epost: sara.winsa@subaruclub.se

    Åker med: Impreza GT -00 och Impreza -08

    • Region Dalarna/Värmland
     Description
     • Revisor
      Jahn Österberg
  • Ordförande
   Anders Botnen

   Epost: anders.botnen@subaruclub.se

   Åker med: Impreza WRX Type R STI – 00, STI Final Edition -18, Forester XT -18

   • Valberedningen
    Mats Lagergren

    Epost: mats.lagergren@subaruclub.se

    Åker med: Impreza Wrx Sti 2012

    • Regionsansvarig Stockholm
     Catrine Johansson

     Epost: catrine.johanson@subaruclub.se

     Åker med: Impreza STI PSE, Outback -16

     • Revisor
      Jan Kvarnström
  • Eventansvarig
   Kristofer Åhlin

   Epost: kristofer.ahlin@subaruclub.se

   Åker med: Impreza WRX STi 2005 + Impreza WRX 2003

   • Webansvarig
    Fredrik Sandström

    Epost: fredrik.sandstrom@subaruclub.se

    Åker med: Outback 3.0R Spec-B

    • Webb
     Marcus Hultgren