SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Behöver hjälp med felsökning av el Svar till: Behöver hjälp med felsökning av el

#37771
Niklas
Deltagare

Grejen är den att reläerna eller säkringarna (vet inte vad de kallas) som sitter först på sladdarna från pluspolen brukade klicka när man slog på helljuset. Det gör de inte nu. Man kunde hålla i den svarta plastgrejen som det sitter en blå plastbit med texten “15” på. Säkring är det kanske? Tråden i skall brinna av om det blir för mycket ström, eller nått. Fast klickar säkringar när man slår på? Nåja, så var det varjefall. Nu däremot så händer inget, man hör inget och man känner inget. Därför antog jag att det var dem det var fel på, fast egentligen går ju strömmen från minus till plus så jag letar kanske i fel ände.

Nix, har ingen voltmeter och mina erfarenheter med sånna är att de är väldigt enkla att ha sönder då man inte riktigt vet vad det är man skall ställa in (mina tre år fysik på gymnasiet kostade skolan vill jag lova).

Om man haft en voltmeter kunde man direkt kollat i kontakterna jag kopplar in ljusrampen på.

Har faktiskt inte kollat glödlamporna i ljusrampen, detta då jag först upptäckte problemet (se ovan) med icke klickande reläer/säkringar.