SSC Allmänt snack Var det du? Strat i Söderhamn?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #12016
    Grusdraparn
    Deltagare

      Är uppe hos damen i söderhamn. Gick ut en sväng på ”stan” för att julshoppa (systemet), samtidigt får man syn på rallysportsupparon stå där parkerad mmmm värmde bättre än julglöggen jag sippar på nu… 🙂
      Blir det Söderhamnsjul eller var det bara genomresa?

      /Klas – som firar jul i s-hamn

      Edit: stavfelsnisse

      #126229
      modulated
      Deltagare

        Borde väl vara på genomresa, för visst tusan var han högre upp ifrån
        om jag inte minns fel.

        // Patrick P – nu med hel och ren bil, dock utan glögg.

        Regionsansvarig Västerås

        #126231
        Grusdraparn
        Deltagare

          >Borde väl vara på genomresa, för visst tusan var han högre
          >upp ifrån
          >om jag inte minns fel.
          >
          >// Patrick P – nu med hel och ren bil, dock utan glögg.
          >
          >Regionsansvarig Västerås

          Blir det grävlingsstek på julbordet i år då? 😉

          /K – som ser fram emot pinneköttet, fem bonuspoäng till den som vet vad det är.

          #126230
          modulated
          Deltagare

            >Blir det grävlingsstek på julbordet i år då? 😉
            >

            Den j*veln smet ju så jag fick inte lägga mina vantar på den 🙁

            >/K – som ser fram emot pinneköttet, fem bonuspoäng till den
            >som vet vad det är.

            Då är det väl lika bra att hova in fem bonuspoäng då :

            Revben av stort lam Salting och torking:
            Kok saltlaken av vatten, salt och socker i 5 -10 min. Saltlaken skummas och avkylas.Köttet lägges i den kalda saltlaken på ett kallt ställe i 2-4 dygn (det kan variera lite på grund av köttets tjocklek).Ta upp köttet,och torka av allt överflödig salt. Köttet hänges till tork på ett kallt och luftigt ställe i 2 -3 veckor, eller till det verkar vara torrt. Pinneköttet kan också rökas lätt.
            Köttet skäres i lagom stora bitar långs revbenen.Benen kan eventuellt brytas av en gång på tvärs.Vatnas ut på natten. Köttet lägges på pinnar av björk eller ener i en stor kastrull.Hälla på så mycket vatten att det går över köttet. Koka köttet under lock i 1 1/2 -2 timmar till köttet lossnar från benen. Efter att det är färdigkokad kan köttet brunas i stekugn på stark varme .
            Pinneköttet serveras varmt med kålmos, potatis och lite av spaet.

            // Patrick P – kan sin google.

            Regionsansvarig Västerås

            #126227
            SecretAgentMan
            Deltagare

              >/K – som ser fram emot pinneköttet, fem bonuspoäng till den
              >som vet vad det är.

              Är det inte den riktiga fesken som skall se fram emot pinneköttet? 😮 😀

              /J – lelle offtopic

              #126232
              Grusdraparn
              Deltagare

                Oj dra på trisser, får skicka iväg en hel hög med fempoängare till Köping…attans va vass han e på googling

                SAM: Hrrmmmjooovaaarrrsch…hon får väl provsmaka 😉 sen blir det ju dopp i ######…

                /K

                #126228
                Strat
                Deltagare

                  >Är uppe hos damen i söderhamn. Gick ut en sväng på ”stan” för
                  >att julshoppa (systemet), samtidigt får man syn på
                  >rallysportsupparon stå där parkerad mmmm värmde bättre än
                  >julglöggen jag sippar på nu… 🙂
                  >Blir det Söderhamnsjul eller var det bara genomresa?
                  >
                  >/Klas – som firar jul i s-hamn
                  >
                  >
                  >Edit: stavfelsnisse

                  Va? En replika!? 😮 Närå, jag var där på snabbvisit. Sitter uppe i ume nu och föröker smälta mat 🙂

                Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
                • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.