› SSC › Allmänt snack › Var det du? › Strat i Söderhamn?
- Detta ämne har 6 svar, 715 deltagare, och uppdaterades senast för 20 år, 7 månader sedan av
Strat.
-
FörfattareInlägg
-
22 december, 2004 kl. 14:25 #12016
Grusdraparn
DeltagareÄr uppe hos damen i söderhamn. Gick ut en sväng på ”stan” för att julshoppa (systemet), samtidigt får man syn på rallysportsupparon stå där parkerad mmmm värmde bättre än julglöggen jag sippar på nu… 🙂
Blir det Söderhamnsjul eller var det bara genomresa?/Klas – som firar jul i s-hamn
Edit: stavfelsnisse
22 december, 2004 kl. 14:33 #126229modulated
DeltagareBorde väl vara på genomresa, för visst tusan var han högre upp ifrån
om jag inte minns fel.// Patrick P – nu med hel och ren bil, dock utan glögg.
Regionsansvarig Västerås
22 december, 2004 kl. 14:40 #126231Grusdraparn
Deltagare>Borde väl vara på genomresa, för visst tusan var han högre
>upp ifrån
>om jag inte minns fel.
>
>// Patrick P – nu med hel och ren bil, dock utan glögg.
>
>Regionsansvarig VästeråsBlir det grävlingsstek på julbordet i år då? 😉
/K – som ser fram emot pinneköttet, fem bonuspoäng till den som vet vad det är.
22 december, 2004 kl. 14:44 #126230modulated
Deltagare>Blir det grävlingsstek på julbordet i år då? 😉
>Den j*veln smet ju så jag fick inte lägga mina vantar på den 🙁
>/K – som ser fram emot pinneköttet, fem bonuspoäng till den
>som vet vad det är.Då är det väl lika bra att hova in fem bonuspoäng då :
Revben av stort lam Salting och torking:
Kok saltlaken av vatten, salt och socker i 5 -10 min. Saltlaken skummas och avkylas.Köttet lägges i den kalda saltlaken på ett kallt ställe i 2-4 dygn (det kan variera lite på grund av köttets tjocklek).Ta upp köttet,och torka av allt överflödig salt. Köttet hänges till tork på ett kallt och luftigt ställe i 2 -3 veckor, eller till det verkar vara torrt. Pinneköttet kan också rökas lätt.
Köttet skäres i lagom stora bitar långs revbenen.Benen kan eventuellt brytas av en gång på tvärs.Vatnas ut på natten. Köttet lägges på pinnar av björk eller ener i en stor kastrull.Hälla på så mycket vatten att det går över köttet. Koka köttet under lock i 1 1/2 -2 timmar till köttet lossnar från benen. Efter att det är färdigkokad kan köttet brunas i stekugn på stark varme .
Pinneköttet serveras varmt med kålmos, potatis och lite av spaet.// Patrick P – kan sin google.
Regionsansvarig Västerås
22 december, 2004 kl. 14:45 #126227SecretAgentMan
Deltagare>/K – som ser fram emot pinneköttet, fem bonuspoäng till den
>som vet vad det är.Är det inte den riktiga fesken som skall se fram emot pinneköttet? 😮 😀
/J – lelle offtopic
22 december, 2004 kl. 14:57 #126232Grusdraparn
DeltagareOj dra på trisser, får skicka iväg en hel hög med fempoängare till Köping…attans va vass han e på googling
SAM: Hrrmmmjooovaaarrrsch…hon får väl provsmaka 😉 sen blir det ju dopp i ######…
/K
25 december, 2004 kl. 16:53 #126228Strat
Deltagare>Är uppe hos damen i söderhamn. Gick ut en sväng på ”stan” för
>att julshoppa (systemet), samtidigt får man syn på
>rallysportsupparon stå där parkerad mmmm värmde bättre än
>julglöggen jag sippar på nu… 🙂
>Blir det Söderhamnsjul eller var det bara genomresa?
>
>/Klas – som firar jul i s-hamn
>
>
>Edit: stavfelsnisseVa? En replika!? 😮 Närå, jag var där på snabbvisit. Sitter uppe i ume nu och föröker smälta mat 🙂
-
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.