SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Dubbel hastighet på båda blinkers

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #931
  Niklas
  Deltagare

  Böt tillbaka till min front och körde hem till Strat för att lämna hans front som jag fått låna. Upptäcker att både höger- och vänsterblinkers blinkar dubbelt så fort som det är tänkt. 😮

  Strat trodde det kunde vara reläet till blinkers som gett upp. Om så är fallet, var sitter den?

  Angående fronten och läppen så blev det riktigt tufft. Passar mig perfekt, lite annorlunda men absolut inte för mycket underbett på bilens look. 🙂

  #41325
  m_thread
  Deltagare

  Jag vet inte hur det är nuförtiden på moderna bilar. Men förr då en blinkerslampa gick sönder så blinkade den återstående dubbelt så fort.

  Har du kopplat in alla blinkerslampor efter karosseriarbetet?

  /Fredrik

  #41327
  Niklas
  Deltagare

  Självklart har jag gjort det. Nu till det ännu mer mystiska:

  Åkte hemifrån till garaget i Mörby imorse. Helt plötsligt fungerar vänster blinkers som normalt. I garaget bestämmer jag mig för att gå till bottnen med problemet och testar varningsblinkers – fungerar som normalt. Vänster blinkers – fungerar som normalt. Höger blinkers – dubbelt så fort. Vänster – fungerar som normalt. Höger – fungerar nu helt magiskt som normalt. Igår när jag körde hem från Straten gick ingen av riktningarna i rätt hastighet. Nu efter lite användning så funkar allt som det skall. Får testa igen ikväll och se om det funkar då. Hur kan det bli på detta viset?

  /N – med bestämd uppfattning att bilelektronik är satans påfund!

  #41321
  Manor
  Deltagare

  Jag gissar på jordfel…det krävs inte mycket för att bilelektronik ska spöka.

  mvh Mats N

  #41328
  Niklas
  Deltagare

  Det sitter en jordkabel vid de högra (från föraren sett) bultarna som går från motorrummet rakt ner i frontens metallstag. Om det kan vara denna som är tosig.

  Kanske dags att beställa ett jordningkit från Strat AB, undrar om montering ingår om han och Stratinnan får en middag som tack. 😀

  #41323
  down_the_drain
  Deltagare

  en stålborste o lite koppar pasta runt bulten så kanske….
  Eller kolla om det e oxidering runt lampfästet….

  /P “som skall va jultomte i år”

  #41329
  Niklas
  Deltagare

  Vad menar du med “lampfäste”?

  #41322
  Manor
  Deltagare

  Vad menar du med “lampfäste”?

  …där man fäster lampan, gissar jag på ;-).

  mvh Mats N

  #41319
  Strat
  Deltagare

  Låter ju som nåt glapperi om det muppar sig fram och tillbaka så. Klart att jag kan fixa jordkablar, men det är ju bäst att hitta orsaken först 🙂

  /Claes, med en oren front på balkongen…

  #41330
  Niklas
  Deltagare

  Blinkerslamporna sitter fastskruvade med en typ träskruv genom ett dubbelvikt metallbläck. På ena sidan var det fint och rent, på andra var det rostigt och jävligt. Men med tanke på att detta bläck sitter vikt runt plast så kan väl inte detta vara en jordningsplats?

  #41324
  down_the_drain
  Deltagare

  nej, det är nog ingen jordning. men är det ett kontaktbläck som glappar så kan juh det få samma fel.borsta rent så kanske….

  /P

  #41331
  Niklas
  Deltagare

  På vägen hem började det cp-blinka igen. Nu blir det nya jordningskablar via Strat AB! Beställning går iväg om 5 sekunder.

  #41320
  Practos
  Deltagare

  jag hade glapp mellan glödlampan och själva lamphållaren pga ytrost som fukt hade orsakat. Jag antar att du kör med samma klarglas som jag ?

  #41332
  Niklas
  Deltagare

  Ok, får kolla på det där.

  #41333
  Niklas
  Deltagare

  Då har vi hittat felet.

  Snabbt blinkande blinkers beror på att en av lamporna inte fungerar. Det visade sig att framblinkers inte fungerade. När jag gjorde 10000mil service på Fürstenhof tog vi loss glödlampan och kollade så den funkade – det gjorde den. Kollade sladdarna och de gav ström. Visade sig att glödlamporna inte är riktigt rätt modell, deras små låsknoppar inte passar men med lite våld går de i. När jag böt med Strats front har glödlampan troligen fått sig en liten smäll och hoppat ur sitt läge.

  /N – med 6 fungerande blinkers

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.