Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6309
  Peter
  Deltagare

   Blev för några veckor sedan stoppad inne i stan av en MC pålis som tyckte att jag inte släppt en gående över övergångsstället. Kan hålla med om att han som gick kanske var lite nära övergångsstället, men inte tillräckligt så jag körde.
   Då kommer pålisen i fullfart och vinkar in mig till kanten en bit bort. Det visar sig att han stått 30m ifrån och sett hela händelsen.

   Han börjar med att fråga efter körkort och jag säger naturligtvis att jag glömt det på jobbet eftersom jag inte är helt 100 på vad jag gjort mig skyldig till (det gick ganska fort förbi övergångsstället).
   Han blir lite sur märker jag men jag står på mig, han vill ha namn, adress, namn på mina föräldrar och var de bor etc. Detta för att kunna göra en koll på att jag e jag.

   Hur som helst så frågar jag vad jag gjort och hur mycket det kostar och han säger att jag höll på att köra på han som skulle gå över och att jag skall betala 1000 kr, eller hur säger jag små ironisk och känner att jag börjar bli lite lack på fjanten för han kan aldrig styrka det som hänt misstänker jag.

   Han försökte få mig att erkänna, men jag stod på mig och sa att han som gick var minst två meter ifrån när jag passerade. Pålisen säger att han hörde hur jag gasade på när jag närmade mig övergångsstället, och jag frågar om han har superhörsel, eftersom han står 30m ifrån och med hjälm plus att min bil e orginal 🙂
   Efter massa tjafsande hit o dit och efter att jag lämnat min redogörelse och han visat vad han kommer rapportera fick jag åka. Tänkte att det skulle vara lite kul att bemöta detta i domstol för jag kännde mig så säker på min sak.

   Fick iallafall hem brev från åklagaren i Fredags:
   BROTT Förseelse mot trafikordningen

   BESLUT Ej åtal
   Motivering Brott kan inte styrkas :D:D:D:D

   Ville bara skriva av mig lite.

   MVH

   Peter

   #78509
   Niklas
   Deltagare
   Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.