Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6048
  Raffe
  Deltagare

   Tyvärr har jag inget bättre att göra, men den här historien, kanske kan vara skoj att läsa endå! tyvärr så kommer nog ingen som läst historian vilja köpa moppen!

   Trevlig läsning!

   PS. kommentera gärna!

   K50 “the story”
   Det hela startade med att jag hade bestämt mig att inte köpa moppe, jag skulle gå direkt på bil i stället(Impreza eller nissan cherry turbo)!
   Men så en vecka innan jag skulle fylla 15 (I juli) kände jag att moppe-genen hade satts i rörelse!
   Min kusin köpte moppar från ett försäkringsbolag och jag var med nästan där varje dag och hjälpte till med skotrarna han mecka ihop, och till slut fick jag köra en honda scoter, då var jag såld! så ungefär en veckan efter att jag fyllt så började moppeletandet, det fanns många annonser i gulan, men nästan inga som passade mig, dvs en moppe som kostade under 2500 och funkade, men till slut hittade vi en annons om en snubbe som bodde på värmdö, så vi ringde och åkte ditt, en varm sommar dag var det, och när vi kom fram trodde jag inte mina ögon, det stog moppar överallt! vi letade runt hela huset och hittade en vimsig gubbe, han vissade oss moppen, föga överaskande startade den inte, men den såg rätt fin ut i alla fall för att vara en rostig skrothög, min kusin försökte febrilt kicka igång moppen, jag sa åt honom att flyta på sig så att en riktig man kunde få vissa var skåpet ska stå (dvs jag) efter 5-6 kickar hade min puls rusat upp till cirka 300 slag/minut och svetten sprutta ur pannan, men den var sten död, men till slut gick den på choken, så det var nog bara nått munstycket som var igensatt, alla växlar funkade (4:st), och så hade den bara gått 34 km (i ett minfält i så fall!) så jag slog till, glatt fiska jag upp 2500 kr ur plånboken. Och så var vi på väg hem! hemma började jag märka av mer och mer fel, tex att framdäcket hade en skåra som var ungefär 1 cm hög och 5 cm lång, vi fixa förgasarn och fyllde i ny soppa, den startade!!!! Jag fick instruktioner av min kusin hur man kör moppe med växlar och så puttrade jag i väg och smälde i växlarna (till en början utan frikoppling) ner för gatan! den kvällen var jag ute ända till kl 11, sedan har det bara gått framåt, tex så märkte jag att det aldrig funnits nån olja i vx-lådan dom senaste 300 kilometrarna jag kört(jo faktist 4 droppar men dessa var av 99% metalspån), och även att det bara fanns en kolvring och att den var paj! Så efter nya kolvringar (som var fel storlek på, så att jag fick cykla från solna till sollentuna och köpa nya för att 500 meter innan affären märka att jag tappat min hundring! men som tur fick jag dom andra kolvringarna för 5 spänn och lova att komma tillbaka och betala resten) nya däck och olja i vx-lådan så funka det fint igen, men nu behövdes mer fart i Zuken (så fick den heta) så 60 kubiks cylle inhandlades, och monterades (detta krävde ännu en extra tur till Sollentuna för att en klant glömt att stoppa in kolvringar i paketet), vilket jävla drag:o!!! men det övervarva som en trimmad hamster i ett hamsterhjul allstå rätt rejält, så jag köpte större fram drev, nu gjorde den lätt 70 km i timman! Sedan har jag även gjort en resa till en ställe som heter Dommaruden ditt det är 8 mil detta var innan trim, (8 mil på otrimmad K 50 är INTE Viagra för moppe genen, snarare thinner) så körde jag 200 km till och sedan blev det vinter och jag blev övertalad att renovera den då så kalade

   #76818
   TommyA
   Deltagare

    Moppe tiden var nästan det bästa med hela tonåren!! Förutom en och annan fest!!

    Jag hade en Honda MT5, med 65 kubik, värre reids ventiler hög komps kolv!
    Moppen gjorde 110 blås. Fy fan va många gånger man har kört ifrån snuten med den moppen.. *suck* Det var tider!

    Funderar starkt på att montera bort nummer plåtarna på Subban och bara åka och jävlar med snut hororna!!

    Fler moppe minnen någon??

    //T

    #76817
    Raffe
    Deltagare

     o fan, körde du med framdrevet bak och bak fram eller?

     Jag trodde mt5 mätarn gjorde 120 😀 😛

    Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.