SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Hittade lös jordning i motorrum GT00

  • Detta ämne har 3 svar, 995 deltagare, och uppdaterades senast för 12 år sedan av Kvarnis.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #1697
    Nikke McRae
    Deltagare

    Håller på att installera en STI intercooler och hittade till min fasa en lös jordning inkl fäste och en lång M12. Jag hittade den ligga under högra IC fästet (sett framifrån).
    Jordkabeln som är kring 10 eller 16mm2 kommer direkt ifrån batteriet och ser ut komma i samma stam som till startmotorn.
    Vart kan den höra hemma? M12an känns heller inte rätt?

    http://www.imprezive.com/impreza/los_jord1.jpg

    http://www.imprezive.com/impreza/los_jord2.jpg

    Ni med FMIC borde ha lätt att se var den ska sitta. Jätte snällt med en bild om ni hittar var den ska sitta. 🙂

    #46277
    Adam K
    Deltagare

    Den där långa bulten är övre fästet till just startmotorn, så när du skruvat fast den så har jordkabeln helt magiskt kontakt med motorblocket o startmotorn igen 🙂

    #46278
    Nikke McRae
    Deltagare

    Ok, måste ha varit JRM som missade att sätta tillbaka den efter jobbet med växellådan och kopplingen. }(

    EDIT: Nu är den på plats igen. De måste fått järnsläpp för de har skruvat dit en exakt likadan bult i startmotorn, medans den andra låg brevid med jordningen. 😛

    #46276
    Kvarnis
    Deltagare

    Ouch utan den bulten/jordningen kan det bli elaka gnismter, du måste haft nån bra jordpunkt någon annan stans 😀

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.