SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Hjälp, bilen startar ej efter tvätt!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #1482
    Pernu
    Deltagare

    Som Rubriken lyder så startar inte bilen efter borstfri maskintvätt. När jag slår igång tändning tickar de om någonting under instrumentpanelen. Startmotorn går men den startar inte.
    Är det någon som har en aning så får ni gärna skriva, jag hoppas på att saken som blev blöt har torkat och att den startar idag.

    Tack på förhand!

    Mvh/ Pernu

    #45164
    .zip
    Deltagare

    Sök på motortvätt så hittar du flertalet tråder om detta.

    //.zip

    #45170
    PPP
    Deltagare

    På min gamla Volvo 142:a var det alltid fördelardosan som tagit in vatten! 🙂

    // Per

    #45166
    Pernu
    Deltagare

    Sök på motortvätt så hittar du flertalet tråder om detta.//.zip

    Kan du gärna hänvisa till några för jag hittar tyvärr inget av intresse när jag söker. Förresten, bilen är GT00, glömde säga de. Samma problem idag. ;(

    Mvh/ Pernu

    #45163
    minid
    Deltagare

    Är det inte startmotorn som tickar då? Att den inte orkar dra runt?
    I såfall kan det vara batteriet.

    #45167
    Pernu
    Deltagare

    Nae, startmotorn drar runt utan problem och det tickar alltså så fort jag slår på tändningen alltså innan jag vrider till startläget.

    Mvh/ Pernu

    #45165
    IMPREZA FOREVER
    Deltagare

    Nae, startmotorn drar runt utan problem och det tickar alltså så fort jag slår på tändningen alltså innan jag vrider till startläget.Mvh/ Pernu

    Kolla tändkablarnas anslutning mot tändspolen (dra av kabeln från spolen) och kontakten
    som sitter en bit ifrån spolen följ kabeln.
    Med största sannolikhet är det vatten i tänd hattarna vid spolen.

    /Björn

    Sign by Dealighted – Coupons & Discount Shopping
    #45168
    Pernu
    Deltagare

    Bilen har nu startat! 🙂 Går bra att köra men jättehispigt på tomgång. Så med stor sannolikhet är det vatten i tändhattarna antingen vid tändstiften eller vid spolen, ska kolla de direkt efter jobbet. Tack för hjälpen än så länge!

    Mvh/ Pernu

    #45169
    Pernu
    Deltagare

    Nu har jag varit ute o kört lite men tomgången är fortfarande förhöjd och ligger o pendlar mellan 1200 och 1500rpm!?!

    Mvh/ Pernu

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.