SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Laddtryck?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1337
  JohanneSTI
  Deltagare

  Märkte helt plötsligt att laddtrycksmätaren slutat röra sig när jag var ute och rastade subban. Öppnade motorhuven och såg att nylonslangen hade lossnat från t-korset som jag satt vid dumpventilen. Tar motorn skada av detta på nåt sätt?

  /Johannes

  #44357
  BVS-Robban
  Deltagare

  Nej !
  Det enda som hade hänt om du fortsatt att köra med en liten läcka är att motor går oroligt men inget mer än så

  #44356
  b20mannen
  Deltagare

  Plugga läckan med en skruv och en bit slang eller nåt tills du kan laga felet, så att dumpen fungerar som den ska. Kanhända så leder läckan bara till tappat laddtryck, men beroende på vad du har för dump så kan eventuellt turbon ta skada.

  Originaldumpen ska fungera som en laddtrycksbegränsande pop-off-ventil om styrtryckslangen går av, och då tar det inte skada.

  Ett tips för att klamma fast såna där småslangar är att använda vanlig svart nylonstrapp. Funkar utomordentligt. Tänk bara på att det bara är de svarta nylonstrapparna som är UV-beständiga och får användas utomhus eller under motorhuven. De andra strapparna som är vita,blå, gula, rosa m.m. spricker sönder på nolltid i ett motorrum.

  #44358
  JohanneSTI
  Deltagare

  Plugga läckan med en skruv och en bit slang eller nåt tills du kan laga felet, så att dumpen fungerar som den ska. Kanhända så leder läckan bara till tappat laddtryck, men beroende på vad du har för dump så kan eventuellt turbon ta skada.Originaldumpen ska fungera som en laddtrycksbegränsande pop-off-ventil om styrtryckslangen går av, och då tar det inte skada.Ett tips för att klamma fast såna där småslangar är att använda vanlig svart nylonstrapp. Funkar utomordentligt. Tänk bara på att det bara är de svarta nylonstrapparna som är UV-beständiga och får användas utomhus eller under motorhuven. De andra strapparna som är vita,blå, gula, rosa m.m. spricker sönder på nolltid i ett motorrum.

  Det är en original dump som sitter i sti. Ska pula dit svart nylonstrapp, tack för tipset!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.