SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Laddtryck, laddtryck….

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #586
  @buser
  Deltagare

  Har haft lite problem med pendlande laddtryck, allt mellan 0,6-1,0 bar. Fick byta lmm, men detta hjälpte inte.(bilen började gå renare, man laddtrycket var detsamma) Allt pekar då tillslut på solenoiden. Hur rengör man denna? Såg ju lite knepigt ut att få isär. En fråga till, att koppla ur solenoiden och ställa laddtrycket manuellt,(tex dawes) vad har man för nackdelar med det om man har en hjärna och en bra laddtrycksmätare?
  Mvh nicke

  #38963
  Manor
  Deltagare

  Hej !

  Solenoiden kan renöras med t.ex Breaklean (som man använder till bromskivor)…detta ska du kunna spruta igenom en slangingång när du plockat bort slangarna. Jag har dock inte gjort rent solenoiden själv…så någon som har kompletterande information/instruktion!!?

  Nackdelen med Dawes är att ECU:n inte kan ställa ner trycket (via solenoiden) om något knas uppstår. I annat fall är det väl mest fördelar.

  mvh Mats N

  #38964
  hellman
  Deltagare

  var ute och körde här för 2 veckor sedan, körde hårt dock med 1,3 ladd med orginal turbo. sen plötsligt så började laddtrycket att tok vandra, och bilen började gå dåligt så ja tittade bak och såg ett stooort vitt/ blått moln bakom bilen, så jag for och stängde av den direkt och drog hem den med boxeringslina.

  vart lite rädd för att det kan ha varit topplockpackningen =/. men skulle vara jätte konstigt för har en helt splitterny motor (ALLT är nytt)…men hur som hellst så har ja tagit ur turbon och ic´n. och det var fullt med olja på lamdasonden samt i downpipen, turbon, tryckrör, var säkert 3 dec olja i intercoolern. och + att det rann olja i spjällhuset. turbon är inte nå märkvärdigt glapp. har tappat ur olja och vattnet och det var perfekt. Inge olja i vattnet eller inge vatten i oljan. =).,

  Borde vara turbon som har gått och inte topplockpackningen va?

  Tack

  #38962
  simo
  Deltagare

  Får la svara som Jerry gjorde i den förra tråden :+
  “Det låter som turbon, går motorn normalt annars?

  /J”

  /U

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.