SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt något drar ur batteriet

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1143
  spazzacamino
  Deltagare

  hej på er nu har jag tröttnat skapligt mycke köpte en impreza sportcombi för två veckor sen av nån skojare batteriet drar ur helt och hållet bara över natten.
  det jag har kollat är batteriet och så har jag testat och dragit ur säkringen till innerbelysningen för det var en som trodde att det var felet men fortfarande ingen skillnad. är det någon som har en aning om det är ett vanligt felpå denna bi eller om nån har en susning opm va det kan vara. tyack på förhand/mvh Christian

  #42768
  Wiklundh
  Deltagare

  Kan sækert vara så att batteriet ær dåligt.
  Imprezorna verkar inte ha så bra batteri original(fick byta på min efter 3år).

  #42767
  syke
  Deltagare

  Kolla så att inte kontakten på någon av polerna på batteriet sitter löst / glappar eller har erjat igen.

  #42773
  Chewie
  Deltagare

  Hade samma problem med min bil, den hade stått hos handlaren en längre tid, batteriet dör ut av att stå utan laddning, behöver köras då och då för att få kraft och liv. Gå tillbaka och få ett nytt batteri, det har du rätt till då du har tre månaders garanti på ditt köp om du köpte den av en handlare, annars får det bära av till mekonomen eller annan biltillbehörs affär!!!!

  #42772
  down_the_drain
  Deltagare

  Hade samma fel på min GT för nått år sen.tror typ batteriet höll i 4år sen var det dax att byta.Bara att inhandla ett nytt.

  /P

  #42771
  GRID
  Deltagare

  Jag hade ett mer udda fel tror ja, ett relä till framlyset som blev cp, så den tände lyset när den ville, så bilen stog helt avstängd, låst och ingen nyckel i och så började den lysa 🙂

  #42775
  spazzacamino
  Deltagare

  tack fölr alla svar iaf..hmmm för det första så har jag köpt bilen privat och för det andra så var det d’är med batteriet nåt som jag också trodde det kunde vara men efter att lämnat det till verkstan och dom konstatera att det var helt ok då skulle jag i såp fall kunna tänka mig det där méd relät var sitter det någonstanns???/mvh Christian

  #42770
  Wallinen
  Deltagare

  Jag hade en Escort XR3 för längesen o på den hände samma sak som för dig… dock tog det lite längre tid än över natten har jag för mig.

  Det var stereon som stod o tog ström trots att den var avstängd.
  Kanske värt att kolla alla kopplingarna?

  /W

  #42774
  sti_erik
  Deltagare

  På med en multimeter på bateriet.. kolla hur mycket spänning som det tappar.. och dra ut en säkring i taget.. tar lite tid men ofta hittar man vad det är som drar ur batteriet.

  #42776
  spazzacamino
  Deltagare

  Hallo grabbar problemet är löst!
  det visade sig att det hade kommit in vatten i styrboxen och ärj hade bildats så fast att man stängde av bilen så fortsatte tomgångsmotorn att gå:)
  lite kontaktspray så går den som en klocka igen:)

  men nu har ett annat problem dykt upp som jag stör mig lite på.
  Vid kall start så har den svårt att hålla tomgången och vill gärna lägga av lr gå ojämt när jag trycker ner kopplingen, först efter ca 1 mil när motorn är varm så går den som den ska och tomgången stannar på ca 1000 varv stadigt. nån som vet vad det kan vara???
  thx för alla svar

  #42769
  Blocken
  Deltagare

  men nu har ett annat problem dykt upp som jag stör mig lite på.Vid kall start så har den svårt att hålla tomgången och vill gärna lägga av lr gå ojämt när jag trycker ner kopplingen, först efter ca 1 mil när motorn är varm så går den som den ska och tomgången stannar på ca 1000 varv stadigt. nån som vet vad det kan vara???thx för alla svar

  Skönt att du fixade elfelet.

  Ang. ditt andra fel – starta en ny tråd med nytt Subject. Lättare att förstå att du söker hjälp då.

  🙂

  /Block

  …………………..
  Thai-Perr

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.