SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt PANIK! Låsmuttrarna gick sönder!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #920
  Niklas
  Deltagare

  När jag skulle slänga på vintersulorna på bilen så lossade jag först de vanliga muttrarna och det inga problem. När jag sedan skulle på låsmuttrarna så hade de satt sig så hårt att mönstret i muttrarna gick sönder och nu får jag inte av skiten!
  Försökte borra upp en av dem men efter att ha legat på knä i två timmar och borrat sönder större delen av yttre hälften gick borret sönder och jag skadade fälgen lite.

  Nu behöver jag HJÄLP! Vart skall jag vända mig?! Har varit på två däckfirmor som direkt säger nej. Båda rekommenderade mig till en mekanisk verkstad och jag åkte till en sån. De hade fullt upp och kunde inte ta bilen direkt när jag kommer. De ville att jag skulle ställa bilen hos dem så de kanske kan få tid att kolla på det.

  Finns det någon som kan hjälpa mig? Finns det någon som vet någon som kan hjälpa mig?

  Trött på Subarun nu. ;(

  #41285
  alrik
  Deltagare

  Kan man inte spräcka muttern på något vis?

  Biltema och Jula har ett verktyg man kan göra det med, fast det får man inte in på en fälg. Finns kanske något liknande fast olikt utformat?

  Hur ser låsmuttern ut? Går inte med våld och vasselin att slå på en vanlig modell mindre hylsa och få bort den?

  Svetsa på en vanlig mutter och sen dra bort den, fast det är samma här, svårt som attans att komma åt.

  Nu tar mina ideér slut, får hoppas att det kommer lösa sig utan att du behöver skada fälgarna.

  / Mikael

  #41287
  Niklas
  Deltagare

  Muttern är runt med en yttre hylsa som roterar utan att muttern snurrar, så man inte skall kunna använda en tång för att lossa.

  Mönstret i mutter är som en taklampskontakt. Tre stycken hål i en triangel.

  #41288
  Niklas
  Deltagare

  Har ringt ett företag inne i stan (bilstereo företag) nu som jag blev tipsad om, 500kr/h tog de och de kändes seriösa då de var det enda företaget som nämnde att “man var tvungen att vara rädd om fälgarna också”.

  Ringde även Mats tips som kostade 800kr/h och ligger nära där jag bodde tidigare.

  Tror jag provar först med bilstereo företag då det fungerar bättre helt transportmässigt. I backup kör jag på Mats tips.

  #41284
  gotte51
  Deltagare

  Jag råkade ut för typ samma sak fast jag tappade bort min nyckel till låsmuttern 🙁 Jag åkte till “Däckin” Det tog 5 minuter för killen å ta bort alla fyra och jag fick inte betala ett jota! Som tack köpte jag nya låsmuttrar av dem. Hoppas det löser sig! Det gör det alltid! 🙂

  #41278
  SVARTEN
  Deltagare

  Äljen ett tips. Köp nya hjulmuttrar nu;) Köp aldrig med tre hål i, köp med spårning i.

  /C

  #41283
  moken
  Deltagare

  Ett tips till för framtiden… Börja med att lossa låsmuttrarna istället för de övriga hjulmuttrarna…

  #41286
  regado
  Deltagare

  Annars går det också att svetsa en mutter på den,,men det bruckar fungera med felgängad hylsa,,har gjort ett par såna på jobbet

  #41291
  Niklas
  Deltagare

  Enligt vad de flesta sagt så riskerar man att skada fälgen pga värmen då man svetsa på muttrarna.

  #41282
  kimppa
  Deltagare

  Fick mina låsbultar borttagna av KM Tuning/Däckservice i Upplands Väsby. Dom hade nån avdragningssats av nått slag. tog inte så lång tid. tänkte bara tipsa ifall nån mer får problem.

  #41279
  Manor
  Deltagare

  Hej !

  En kollega till mig drabbades av samma sak i helgen. Kontakta följande företag (Håkan) och boka en tid:

  Olhamra Service – Stockholm
  Tel. 08-753 40 08
  Enebybergsv. 4, 18236 DANDERYD

  mvh Mats N

  #41280
  Manor
  Deltagare

  Gud vad jag älskar hjälpsamma personer på bilforumen och gud vad jag älskar Nelzon i EVO-klubben! Igår kväll åkte jag på hala sommardäck ut till Tribal Racings lokaler i Nacka där just Nelzon mötte upp mig. Med hjälp av hylsor som gängar över muttrarna och som till slut drar med sig hela skiten fick vi loss låsmuttrarna. Gud vilken skön känsla när sista aset åkte av.Tack än en gång Nelzon! :*

  Du fick ju åka en bra bit samt riskera att krocka i halkan…men det blev kanske gratis…snikolle ;).

  mvh Mats N

  #41281
  Manor
  Deltagare

  Sen är du Mats den sista som skall klaga, du åker ju till Västerås så fort det är något som skall göras. 😉

  Japp, när det är specialmickel med extramätare och sådant. Vi kan väl säga att det inte har att göra med priset ;). Service:ar etc. utförs dock alltid på Fürstenhoffs som ligger tillräckligt långt bort från Åkersberga.

  mvh Mats N – som har pengar som gräs då han är en IT-kille…

  #41289
  Niklas
  Deltagare

  Gud vad jag älskar hjälpsamma personer på bilforumen och gud vad jag älskar Nelzon i EVO-klubben! Igår kväll åkte jag på hala sommardäck ut till Tribal Racings lokaler i Nacka där just Nelzon mötte upp mig. Med hjälp av hylsor som gängar över muttrarna och som till slut drar med sig hela skiten fick vi loss låsmuttrarna. Gud vilken skön känsla när sista aset åkte av.

  Tack än en gång Nelzon! :*

  #41290
  Niklas
  Deltagare

  Det var plusgrader ute i Nacka så det var ingen fara att åka dit. Hem blev det inte minusgrader förrän norr om stan, var -8 i Vallentuna. Köldhål man flyttat till. 😮

  Nu är det ju så att fälgarna klarade sig helt utan skador, något som ingen av firmorna kunde garantera. Dessutom slapp jag lämna bilen på morgonen och hämta den på kvällen. Nu kostade det bara några hundra, jag fick träffa trevligt folk och snacka lite bil samt få jobbet gjort med mer passion än vad verkstäder hade gjort. Sen är du Mats den sista som skall klaga, du åker ju till Västerås så fort det är något som skall göras. 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.