SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Problem med centrallåset

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #716
    Kenneth
    Deltagare

    Hej, är nybliven ägare till en Subaru Impreza GT MY00.
    Men jag har problem med centrallåset på den, vet inte om det är något som är paj eller om jag är helt korkad. 🙂

    Har fjärrstyrt centrallås och när jag trycker på knappen så låser den upp på alla dörrar för att en sekund senare stänga alla igen. 😮

    Någon som har en ide om vad det kan vara?

    /Kenneth

    #39992
    Subbahenke
    Deltagare

    Är det larm på den

    Mvh H

    #39994
    FRBxxx
    Deltagare

    Tjena!
    På min bil med Carguard 950s (tror jag det heter) larm, så låser bilen sig om man inte har öppnat någon dörr efter ca: 30 sek efter det du har låst upp bilen.

    Tror bestämt att det går att ställa in hur länge den ska “vänta” med att låsa bilen. Har också för mig att det står i instruktionsboken för larmet hur man ändrar denna tid.

    Mvh Björne

    #39995
    Kenneth
    Deltagare

    Nix inge larm på den.. ska kika lite mer i instruktionsboken och se om jag kan hitta något vettigt om detta.

    /Kenneth

    #39996
    Kenneth
    Deltagare

    Fick nyligen tips från en annan Impreza ägare med samma fel, tänkte jag skulle posta lösningen ifall någon mer råkar ut för detta.

    I förardörren går det 4 kablar till själva låset, själva kontakten sitter med en spärr som man måste trycka in för att få loss hela kontakten, den sitter självklart bakåt, eller till vänster när man meckar med det, det går att pressa in ett finger och få loss den om man ger sig fan på det, annars så får man väl skruva bort den.

    1 av de 4 kablarna i kontakten är tunnare än de andra och är vit, det är den som spökat. Den sitter som i en gummigrej så man kan tro att den är hel, men när jag drog lite försiktigt i den så lossnade den och man såg att den erjat av.

    Jag gjorde det rätt enkelt för mig och klippte sönder kontakten lite högst upp, skalade av kabeln och lödde dit den igen, vips så funkar det!

    /Kenneth

    #39993
    Manor
    Deltagare

    Perfekt att du hittade felet och även återkopplade lösningen till forumet :).

    #39997
    .zip
    Deltagare
    #39999
    Seb5
    Deltagare

    Jag bumpar tråden då jag har liknande problem. Låser jag upp bilen med larmdosan så låser bilen automatisk sig igen utan att larma på igen. Så centrallåset spökar på något sätt.

    Jag läste tidigare i tråden att det var den vita kabeln som brukar spöka. Är jag rätt ute om ni kollar på bilden? Isf, hur får jag ut den vita kabeln från kontakten? För det är väl där den har erjat isf?

    http://i50.tinypic.com/apfg2a.jpg

    #39998
    tommy m
    Deltagare

    min förardörr går inte att öppna…nyckeln går inte helt runt, dörrhandtaget är slappt på utsidan och samma på insidan. Låsrullen bakom handtaget på insidan öppnar när man låser upp med fjärran eller men låsknappen på dörrens insida men går tillbaka till låst läge omedelbart.
    Har läst på USA-forum att det är elmotorn i låsmekanismen som har blivit smörjd av fettet på själva skruven.
    Hur får man upp dörren så man kan plocka isär och åtgärda?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.