Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1848
  steelspear
  Deltagare

   Upptäckte till min fasa att ibland när man ska starta bilen så “rasslar” det bara till istället för gå runt på det vanliga sättet. Vad kan det bero på generatorfel?, sliten rem?, ngn som har en aning vad det kan kosta att åtgärda?

   Mvh,

   Daniel

   #47262
   SecretAgentMan
   Deltagare

    Det låter som ett kasst svänghjul…eller så är det piniongen på startmotorn som spökar.

    Låt din trevlige subbameck slå en kik på det.

    /J

    Subaru – The Beauty of All Wheel Drive

    #47263
    GT_PG
    Deltagare

     … det kan inte bara vara batteriet då som e dåligt?

     … då går ju spärren in så att man inte drar sönder batteriet..
     eller nått sånnt.. =)

     jag hade provat med att byta med ngn….
     och sen inte lämmnat tillbaka det.. 😀 😀 😀

     #47266
     steelspear
     Deltagare

      När ni säger det så,, jag bytte batteri för en månad sen. bilen är nyköpt så vid diagnosen upptäcktes det att batteriet var dåligt (läs slut) med lamporna tända under testet så laddades batteriet ut (halvljus max 5 min..)

      ivarjefall så fixade jag första bästa batteri som jag fick tag på vid 6 tiden när bilen blev min (jaaaaaaaaaaaaaaaaaa äntligen en egen scooby!:D) gissa vad det blev… ett mekonomen ..70mAh batteri… Det är bara när bilen är kall som man får det där mystiska lätet (typ rem som går runt men som inte greppar,typ viner till.) försök 2 funkar alltid.. hitills. bilen ska in på 10′ servicen om 400 mil, men det känns som att den kommer att åka in bra mycket fortare om den håller på såhär…

      I övrigt så kan jag säga att jag ångrar inte en sekund för att jag sålde bmw’n och bytte upp mig till den nobla rallyklassen!! :7

      #47267
      steelspear
      Deltagare

       LAST EDITED ON May-24-02 AT 02:09PM (GMT)
       Då har man varit hos den eminenta subaru verkstaden och kollat upp felet. På telefon så var det i princip att “vad du än gör ta det VÄLDIGT LUGNT” och kom hit med bilen “det där låter alvarligt!”

       Väl där så är svaret “vi måste ta isär och titta på alltihop, vi vet inte vad det kan bero på”
       När man då svarar att startmotorn antagligen är trasig (låter precis som att den inte “hoppar in” som den ska enl mekarkunniga vänner), så är svaret
       -“ja,jo det kan väl vara startmotor om du säger det, vi har aldrig bytt ngn..pris äöh runt 5000. “-totalt??)
       – Njae Det är nog utan arbete..- ”
       “?! är ni säkra på det kostar det 7-8 tusen för en ny startmotor?)”
       “- ja eller det är 5000 med arbete, så är det..

       killen går ut och lyssnar på bilen, – ja det skulle nog kunna vara solenoiden som är sliten den låter inte helt rätt, men det får vi se när vi öppnar upp allt, men vi kan skriva att vi ringer kunden om vi måste startmotorn, men vi har inte tid förrän typ nästa vecka (får jag veta då)

       – Åker till en liten skit firma som bara sysslar med generatorer & startmotorer, han lyssnar slirar och jävlas lite med startmotorn och säger direkt att det är ett slitet drev. (punkt, inget snack eller tvekan) ringer ett par samtal och han lyckas hitta en ny bosch för 3300 med arbete och allt klart.

       Är det bara jag som har otur med Verkstäder (bmw och nu subaru) eller kan dom bara byta olja enl. manual (och bilder) från subaru?? ibland undrar man x(
       Bilen ska in på 10000 mila service snart, är det någon som kan rekomendera en bra verkstad i stockholms trakten??

       #47265
       christopher
       Deltagare

        fraSSe

        Tjena!
        Tråkit med problem med bilen och/el. verkstan.
        Har själv provat PLA (Jordbro) men skulle rekomendera Fürstenhoff på Gömstavägen
        (Huddinge). Har Impreza vänner som är kanon nöjda och kommer själv att åka dit nästa gång. Men har själv blivit rekomenderad till meckar (Volvo) tidigare och gått missnöjd där ifrån…??? så jag tror mycket beror på vem man har och göra med.

        Lycka till!

        /
        fraSSe

        #47268
        steelspear
        Deltagare

         Ni visste direkt att det var PLA fast jag inte skrev det.. snacka om (Ö)kännt ställe!

         Nej det var andra gng som jag hadde ngt med dem att göra och första gången så blev det också fel,, beställde ett hundgaller + inner matta, dels fick jag fel (till en legacy) dels så sa de att man inte behöver borra för att sätta fast det,, utan “-det är bara att snäppa fast”. Om de inte kan mer om subaru än de jänkar bilar som de alltid verkar rota i, varför då ens försöka vara seriösa?!

         Dessutom var det samma firma som installerade mitt carguard i bmw för ett år sedan,,, självklart upptäckte jag en spricka i rutan (2 dm) som jag tydligen hade missat “för den hade de inte gjort” , men bilen hade precis blivit min så det var svårt att kunna säga 100%igt att den bara inte spruckit upp… skitsamma varjegång man har med dem att göra så verkar det bli fel helt enkelt! x(

         Fürstenhof huddinge säger ni?, det blir det om ingen rekommenderar den i Täby/arninge/viby, ngn som har erfarenhet därifrån??, blir lite närmare jobbet då… använder de förresten schyssta oljor till allt eller måste man säga till för att inte få okq8 mineral i tråget?!

         Tack för informationen alla!

         /Daniel

         #47264
         ADDE.H
         Deltagare

          NEEEEJJJJ!!!! Lämna inte in hos PLA säger jag bara!!lämna in hos furstenhoff istället men det är ju bara ett tips.

         Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
         • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.