SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Vad tror ni om den…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1509
  Boxer
  Deltagare

  Impreza WRX -05 som jag hittat hos den lokala bilhandlaren?
  Mappad av Qvarnis och med Megan grenrör och downpipe, bromsad till runt 270 hk innan downpipe monteradas, sannolikt runt 300 med downpipe.
  Hndlaren begär 200 papp men då får jag 2 års garanti!

  #45295
  Manor
  Deltagare

  Impreza WRX -05 som jag hittat hos den lokala bilhandlaren?Mappad av Qvarnis och med Megan grenrör och downpipe, bromsad till runt 270 hk innan downpipe monteradas, sannolikt runt 300 med downpipe.Hndlaren begär 200 papp men då får jag 2 års garanti!

  Mappad av Qvarnis? Mig veterligen så säljer han bara “It’s fun” chip, och mappar inte individuella bilar. Imprezan är dock en ganska kräsen bil, och att inte göra en individuell mappning är att chansa vilt och inget som rekommenderas. Den smartaste (läs prisvärdaste) lösningen är att mappa original ECU:n. Det görs vanligtvis med en ECUTEK licens, men det lär finnas andra lösningar också. ECUTEK mappning utförs av JRM i Stockholm samt av Autotech i Trollhättan (tror jag det ligger). Bägge firmorna har många glada kunder, och kan varmt rekommenderas.

  Jag skulle nog personligen lägga pengarna på en STi istället. Ett bättre utgångsmaterial som ger ärliga 265-280 hk direkt…och därtill en hel del andra bra grejer som bättre bromsar etc.

  #45297
  hermelinen
  Deltagare

  Om du får 2 års garanti och det täcker ett eventuellt motorhaveri så är det bara att tuta och köra, såvida priset är schysst alltså.
  Pruta sönder handlaren ;P

  #45298
  NickeH
  Deltagare

  Det sitter väl en TD04 turbo i WRX:en, vilket betyder max ca 270hk på bensin.
  Men priset var nästan väl lågt.

  Var noggrann och kolla om den är importerad och att milen och antal ägare stämmer och allt annat.

  Så dyra bilar bör kollas noga inann man köper.

  Då en kompis just köpt en impreza har jag sett en del nyare Imprezor på blocket med skumma mil och divers import och krockskador.

  Ta gärna hjälp av nån som kan turbobilar kanske nån på forumet som kan hjälpa till mot en slant.

  Lycka till

  #45296
  Lefty
  Deltagare

  Provkör en STi… 🙂 Tror du kommer ångra dig om du köper en WRX och sedan provkör en STI, det är skillnad! Har gått från en WRX till en WRX STi så jag vet.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.