SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Varför köpa Impreza STI i stället för Lancer Evo VIII

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #817
  Dingdongboy
  Deltagare

  Hej!

  Som topicen lyder , varför ska man köpa en Impreza STI i stället för en Lancer EVO VIII någon som kanske har haft båda och kan säga för och nackdelar?

  Hur är det prestandamessigt? Dom har väl lika många HK båda två?

  MVH

  #40590
  p_ilis
  Deltagare

  Tidningen Automotor sport hade ett test på “ringen” mellan dem för ungefär ett år sedan. Tror att slutsatsen var något att Evon kändes modernare kvalitetsmässigt och eventuellt var lite hårdare i chassi och att STin var aningen bekvämare och hade roligare motor (ljud, gång). Kanske någon vet vilket nummer det var?

  Mvh
  Peter

  #40589
  dlehtihet
  Deltagare

  Top gear, Evo magazine och Banzai mätte samtliga upp att Evon var på det berömda snabbare kring bana XXX än STI:n, mycket beroende på Evons kompetenta Super Yaw teknologi. Vad gällde inredningskvalitet så var samtliga mer eller mindre överrens om att Evons inredning sög drakpu-g medans STI:ns var aningens bättre. Sti blev även ansedd som en bättre “daily driver” än Evo.

  //Danne

  Tidningen Automotor sport hade ett test på “ringen” mellan dem för ungefär ett år sedan. Tror att slutsatsen var något att Evon kändes modernare kvalitetsmässigt och eventuellt var lite hårdare i chassi och att STin var aningen bekvämare och hade roligare motor (ljud, gång). Kanske någon vet vilket nummer det var?MvhPeter

  #40591
  FeA
  Deltagare
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.