SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Vatten under reservhjulet och vid domkraften

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1635
  Henriklofgren
  Deltagare

  Hej.

  Kort fråga; Är jag ensam om att ha fått in vatten under reservhjulet och i “facket” där domkraften sitter? (kombi -97).

  Tvättade med högtryck över hela bilen(även i hjulhusen) i helgen.

  Nån annan som råkat ut för samma sak, eller är det läget att börja spana ordentligt efter rosthål eller nåt i den stilen?

  Tack

  //Henrik

  #45934
  Grusdraparn
  Deltagare

  Ett hett tips är att tätmassan runt baklamporna torkat ut och släpper in vatten, det är inte helt ovanligt på sedan- och coupe-modellerna, så jag förmodar att även kombi-modellen lider av detta.
  Det är bara att plocka loss, göra rent och täta med nytt karrosserikit.

  /K

  #45942
  Henriklofgren
  Deltagare

  Ah, snyggt.

  Ska kolla det.

  Tack för tipset!

  //Henrik

  #45937
  Turbovin
  Deltagare

  Leta efter nåt som heter butylband

  http://www.wurth.se/kunder/Wurth/wurthprodkat.nsf/p/04400700-2.pdf/$file/04400700-2.pdf

  Det tätar bra, är lagom kletigt och flexibelt och är inga problem att få bort om man vill sen. Skulle hellre använda det än att limma fast med Sikaflex.

  Edit: verkar inte funka att direktlänka, sök på butylband på google så är andra länken in på wurths sida som funkar. Ska väl gå att beställa hem nånstans.

  #45938
  izual
  Deltagare

  Fick det jag med på sedanen när jag hade den, visade sig vara 2 saker som orsakade det, dels så var pluggen längst där nere ganska dålig så det kom in lite underifrån tror ja när det va fuktigt ute.

  Men även bakluckelisten var dålig så det sipprade ner lite när det regnade eller när man tvättade.

  Jag dränerade, lät det torka och sedan fixade pluggen ordentligt och sedan lyckades jag värma och forma om listen lite mot luckan så det blev tätt.

  #45935
  Grusdraparn
  Deltagare

  göra rent och täta med nytt karrosserikit./K

  Karosserikitt?! Får man någonsin av dom igen då? Sikaflex är väll bättre?

  Det var vad verkstaden rekommenderade, men det finns säkert fler alternativ. Sikaflex är jag dock tveksam till, det om något gör ju saker mer eller mindre permanent fastsatta.

  /K

  #45936
  challe
  Deltagare

  En annan sak du kan kolla är dräneringen från takluckan (om du nu har en sån).
  Den slangen kommer ner vid domkraften ungefär, om du tar bort domkraften och sedan viker undan innersidan av bagageinredet så ser du den. Den ska sitta i/på en form av adapter (lite svårt att förklara) och inte hänga löst som den gjorde på våran bil

  #45943
  Henriklofgren
  Deltagare

  @Challe: Tack för tipset. Ska kolla ikväll.

  @Izual: Sitter pluggen i hjulhuset?

  @Turbovin: Tack för tipset. Misstänker att jag sätter bandet i hålet för baklyset?

  @alla: Tack för bra tips!

  //H

  #45939
  izual
  Deltagare

  Pluggen sitter längst där nere där domkraften sitter

  #45944
  Henriklofgren
  Deltagare

  Ah, ok.

  Är det nån form av dräneringsplugg?

  #45932
  Palm
  Deltagare

  Ah, ok. Är det nån form av dräneringsplugg?

  Jepp, sitter mitt under konsolen där du gängar fast resrevhjulet, brukar samlas skräp och smuts och är osäker på om det ens är hål i orginal pluggen som är stor som en femkrona ungefär så om de råkar komma in vatten någonstanns kommer de inte ut om de är tätt där. Jag hade typ 1,5 liter vatten stående där förra året men efter rent och ett 7mm hål i pluggen(som du enklast kommer åt underifrån bilen) så står de aldrig vatten där nu. Dock känns min sedan lite fuktig i bagaget trotts att jag kollat dräneringarna så ev är de listerna eller runt baklamporna som våra gammla bilar inte är hundra täta.

  Men börja me pluggen så ev vatten kan rinna ut. Otrevligt me rost etc

  #45940
  Olaaa
  Deltagare

  Jag hade typ 1,5 liter vatten stående där förra året men efter rent och ett 7mm hål i pluggen(som du enklast kommer åt underifrån bilen) så står de aldrig vatten där nu.

  Upptäckte nu ikväll, när jag skulle kolla om jag ägde någon triangel inför besiktningen, att jag också hade en lite pool nere vid reservhjulet.. Tänkte på det, om man gör ett hål i pluggen? det gör inte att den släpper in fukt när man kör och det är blött osv? så man får lite fukt kvar som ligger konstant iaf??

  Ska även kolla lister och bakljusen i helgen, tack för tipset.
  vad skulle man ta sig till utan forumet 😉

  #45933
  Palm
  Deltagare

  Vet inte om det kan komma in några mängder även om det är blött ute, här i borås regnar de fan jämn på vintern. Jag tog en hål pipa och slog igenom gummipluggen med den demonterad. Går ev att dra igenom ett borr med borrmaskin också. Körde 7 mm men de räcker ev med mindre hål för att vattnet ska rinna ut. pluggen är ju typ 5 mm tjock på mitten så de kan inte komma in så mycket upp genom hålet även om de är blött på vägen tror jag.

  #45941
  Olaaa
  Deltagare

  Okej, ska fixa detta i helgen! Såg att det hade droppat in några droppar mitt under fästet på bakluckan, när jag tvättade bilen idag! Så antar att det är det som är boven, men ska kolla övriga saker också för att vara säker!

  Någon som har några bra tips med bagageluckan? Hur fixar man till så att det blir tätt där? Ska man slita borta allt och sätta på ny list?

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.