SSC Modellspecifikt Impreza / STI Racing / BRZ Allmänt Vattenläcka bagage.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1265
  rickey
  Deltagare

  Min bil tar in lite vatten i vänster sida av bagaget. Det verkar komma från två ställen.

  1.
  Någonstans under rutan på vänster sida verkar det läcka in vatten som tar sig ner i bagageutrymmet. Om man ligger i bagaget och tittar så ser man att det droppar vatten längst in och upp vid vänster hörn.

  Behöver kanske ta bort rutan för att kunna täta det ordentligt, är det svårt att ta bort den och sedan få dit den igen och täta det ordentligt?

  2.
  Främre delen av vänster baklykta verkar ta in lite vatten också från den främre delen där plåten delas i bagaget. Detta går nog att täta om man skruvar isär det igen, hade bort hela lyktan och tätade runt den, men der täckte kanske inte riktigt.

  Är det någon annan som har haft detta problem?

  Tacksam för svar. 🙂

  #43853
  Blocken
  Deltagare

  Min bil tar in lite vatten i vänster sida av bagaget. Det verkar komma från två ställen.1.Någonstans under rutan på vänster sida verkar det läcka in vatten som tar sig ner i bagageutrymmet. Om man ligger i bagaget och tittar så ser man att det droppar vatten längst in och upp vid vänster hörn.Behöver kanske ta bort rutan för att kunna täta det ordentligt, är det svårt att ta bort den och sedan få dit den igen och täta det ordentligt?2.Främre delen av vänster baklykta verkar ta in lite vatten också från den främre delen där plåten delas i bagaget. Detta går nog att täta om man skruvar isär det igen, hade bort hela lyktan och tätade runt den, men der täckte kanske inte riktigt.Är det någon annan som har haft detta problem?Tacksam för svar. 🙂

  Att det läcker genom bakrutan låter långsökt…

  Är det en ’99a så är väl möjligt att baklyktor och vinge varit/är bytta – kanske missat med tätningsmassan?

  /AB

  …………………..
  ThaiPerr!

  #43854
  Blocken
  Deltagare

  Kryp in i bagaget och be en kompis spola med vattenslangen på aktern, så lär du ju se var det rinner in…

  …………………..
  ThaiPerr!

  #43857
  rickey
  Deltagare

  Kryp in i bagaget och be en kompis spola med vattenslangen på aktern, så lär du ju se var det rinner in……………………..ThaiPerr!

  “Om man ligger i bagaget och tittar så ser man att det droppar vatten längst in och upp vid vänster hörn.”

  Det var precis vad jag gjorde, min bror tyckte jag var lite knäpp!

  Jag tror det läcker någonstans i kanten vid listen på rutan där.

  #43856
  kamikaze
  Deltagare

  Jag har oxå haft det problemet, på min bil läckte det in mellan vingen och bagageluckan då jag har en STI vinge som även vilar på luckan så jag tog bort vingen och tätade de hål som inte används med silikon. Sen drog jag även en gummilist runt hela underdelen av vingen, den som ligger an mot luckan.
  Slutligen så försökte jag även kleta dit lite silikon runt bultarna när vingen va monterad men innan jag skruvade fast den om du fattar vad jag menar.

  Det tog bort mycket av vattnet men har upptäckt att det lite då och då är en hel simbassäng i reservhjulsbaljan men det har jag inte orkat forska så mycket i

  #43858
  rickey
  Deltagare

  Jag hade förhoppningar om att torka upp sistan av fukten med en kupévärmare i bagaget innan idag men när jag stod där och skulle stoppa i den fastnade min blick på en liten swimmingpool i vänster bak vid hjulhuset. *suck*

  Var det någon som visste om man kan ta bort rutan på något smidigt sätt, eller är det ett herrans jobb? Tror nämligen det läcker i den vänstra listen där lite.

  #43855
  .zip
  Deltagare

  Att byta ruta själv är inte att rekomendera. Det slutar alltid med att rutan knäcks.
  Men därimot att lämna bilen på en firma kostar inte så mkt.

  //.zip

  #43859
  rickey
  Deltagare

  Ska höra lite med morfar här. Han har mekanisk verkstad och har mekat en del med bilar så han kanske vet hur man ska göra.

  Får ta en titt på det ganska omgående.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.