SSC Allmänt snack Projekt Legacy 3.0R Drömbrukis

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35510
  SmilesPerHour
  Deltagare

  Efter att ha mekat med bilar ett tag och återupplivat flera BMW E30s och byggt dugliga gokarts av dem köpte jag en Legacy 3.0R -06 automat kombi. Jag var riktigt imponerad av boxersexan och dess arga läte. En riktigt sleeper som flyger under radarn.

  I början såg jag till att ersätta allt som var slitet/trasigt/saknades med originaldelar. Bromsoken fram fick ersättas med nya, alla vätskor byttes, tändstiften likaså. Jag gav mig på utmaningen att montera solfilm för hundens skull, och resultatet blev över förväntan för att vara gjort av en novis.

  Sen började det spåra ur och jag monterade styvare Spec-B fjädrar och Bilstein B6 dämpare runt om. Och senast monterade jag ett rostfritt cat-back avgassystem från Ferrita.

  Nu har jag en fräsch Legacy som känns tight och ligger som ett strykjärn i kurvorna. Gasar man ordentligt morrar Ferrita-systemet fint men är vid normala varvtal tyst och diskret. De nya dämparna gör att bilen känns som ny.

  Dessutom har jag monterat sjuhelsike med extraljus i fronten (Vision-X LC50) på ett superstabilt specialbyggt fäste som kommer lysa upp älgarna på två kilometers håll i vinter. Det är ändå på vintern på snö och is som denna bil kommer i sitt rätta. 😉

  Framtida planer inkluderar att byta lite bussningar i bakvagnen samt rostskydda och lacka chassidelar. Och självklart att njuta av den kanske optimala bruksbilen för relativt lite pengar. d—0.o—b

  #287005
  Igge
  Deltagare

  Kul med sexa! 🙂

  Skickat från min SM-G930F via Tapatalk

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.